Prosema

Over ons

H.M.B. (Henk) Cuber RAN, heeft als Technisch Specialist 5 jaar in militaire dienst mogen werken. Een deel van deze periode bij de parate Cavalerie eenheid 13 ZVE gelegerd te Oirschot en een deel  als militair rijinstructeur in Bergen op Zoom. Na het einde van zijn contract heeft hij in 1982 zijn intrede gedaan in de wereld van commerciële beveiliging.

Gestart in de operationele dienst bij de Nederlandse Veiligheidsdienst en vanwege zijn  opleidingsachtergrond bij defensie, in 1986 betrokken bij het opzetten van het Advies- en Trainingscentrum van de Nederlandse Veiligheidsdienst. Hier heeft hij een nieuwe trend gezet voor opleidingen en trainingen op het gebied van beveiliging, door o.a. de opleiding in een herkenbare werkomgeving van beveiligers aan te bieden. In een realistische simulatie met acteur werden de cursusonderdelen uitgevoerd, waardoor de aankomende en gevorderde beveiliger meer inzicht kon verwerven.

Mede door deze ervaring is hij door de hoofddirectie van de Nederlandse Veiligheidsdienst in 1992 aangesteld als productmanager van het ontwikkelingsteam voor de ontwikkeling van software die de informatievoorziening aan opdrachtgevers en het management moest professionaliseren en vereenvoudigen. Uit deze inspanning is VPI/SPO facmann light ontstaan. In het verlengde hiervan heeft hij een helpdesk voor deze applicaties en de Ms Office applicaties opgezet. In het jaar 2000 heeft Henk de Nederlandse Veiligheidsdienst verlaten.

Hij heeft van 2000 tot 2007 bij  verschillende organisaties (Precon Recherche- en adviesdiensten, InterAct Europe Security- en Consultancy, Emaco Security- en Consultancy) zijn kennis mogen inbrengen.
In 2007 heeft hij het bedrijf Cuber Security advies- en trainingsbureau opgericht. 

Uit strategische overwegingen heeft het advies & trainingsbureau  op 1 januari 2015 een naamswijziging ondergaan.

De nieuwe naam is Prosema®  en is samengesteld uit de woorden Professional Security Management.

 

Prosema® 
Professional Security Management

 

Prosema® is een geregistreerd handelsmerk opgenomen in het register van het Benelux merkenbureau.

 

 

 

 

 

Home